Higijenski tretman lica je prvi i osnovni tretman njege lica. Preporučljivo je raditi ga jednom mjesečno, jer je koža

Da li je Higijenski tretman pogodan za lice koje se peruta?

Higijenski tretman lica pročišćava pore, hidrira i pojačavae mikrocirkulaciju kože. Pojačana mikrocirkulacija pospešuje proizvodnju kolagena i elastina, dajući koži čvrstinu i elastičnost.
Ukoliko vam je koža toliko suva, dehidrirana da možete osetiti blago peckanje i zatezanje, perutanje ili crvenilo, higijenskim tretmanom ćete je podstaći da se regeneriše i obnovi.
Najčešći razlog NEdelovanja kozmetičkih preparata za hidrataciju kod isušene kože je taj što su pore na neki način zapušene (mrtve ćelije kože ostaju na površini i sprečavaju delovanje aktivnih sastojaka bilo koje kreme ili seruma).
Zato je potrebno da adekvatna nega lica što ranije postane deo vaše rutine, jer se time usporava proces starenja ćelija i pomaže da se bore kasnije pojave.
Tokom higijenskog tretmana radi se obavezan mehanički piling, kao i masaža i limfna drenaža lica, vrata i dekoltea.
Time se uspostavlja balans PH faktora, veoma važan na normalno funckionisanje kože, a nakon toga sledi dubinska ozonizacija i dezinfekcija. Na kraju tretmana se stavlja maska, namenjena baš za vaš tip kože.
Higijenski tretman lica takođe podrazumeva čišćenje kože i odstranjivanje sebuma, odnosno loja iz kanala lojnih žlezdi. Time se otklanja nečistoća nagomilana u porama, a jedan od glavnih ciljeva higijenskog tretmana jeste da se stanje vaše kože poboljša.
Nakon ovog tretmana, koža lica je veoma uredna i lepa, nežna, nahranjena i hidrirana.
Ukoliko ove godine još uvek niste radili higijenski tretman lica, sada je pravo vreme