Edit Content

Akcije u Decembru

akcije

Hit Tretmani

AGE ELEMENT
Age Element
Read More
microneedling
Microneedling
Read More
coolsculpting
Coolsculpting
Read More

Epilacija laserom

.

Umorni ste od brijanja i depilacije? U Cacao Beauty Centru postoji resenje! Oslobodite se depilacije, brijanja, iritirane koze i uraslih dlacica na brz i komforan nacin

Laserska epilacija funkcioniše tako sto pigment Melanin, koji se nalazi u dlaci i od cije kolicine i tipa zavisi boja dlake, apsorbuje laserski snop, dolazi do denaturacije i zagrevanja (selektivne fototermolize) i trajnog uništavanja folikula iz koga raste dlaka!

epilacija

Laserska epilacija je brz, nezan i efikasan nacin za uklanjanje nezeljenih dlacica sa trajnim rezultatima. Epilacija laserom predstavlja jedinu svetski priznatu i bezbednu metodu trajnog uklanjanja dlaka sa lica i tela. Lasersku epilaciju mogu raditi i muškarci i zene, na svim delovima tela, osim predela oko ociju. Laser usmerava koncentrisano svetlo u folikul dlake, koje se zatim pretvara u toplotu i na taj način sprecava sposobnost dlake da raste, bez ometanja ili ostecenja povrsine koze.

Sta da ocekujete od epilacije laserom?

Nakon svakog pojedinačnog tretmana sledi „miran“ period od oko 1 – 3 nedelje (individualno), nakon kojeg pocinju da rastu proredjene dlacice koje nisu bile u aktivnoj fazi rasta u vreme prvog tretmana.Obično je potrebno ukupno 4 do 5 tretmana (prosek). U cilju zastite okolnih struktura koze od termickog ostećenja, moderniji laseri za epilaciju imaju mogucnost hladjenja tretiranog dela koze. Pored toga šso stite kozu od pregrevanja, imaju vaznu ulogu i u smanjenju subjektivnog osecanja bola. Za vreme postupka laserske epilacije oseca se peckanje na delovima tela koji su osetljiviji na bol i gde je veca gustina folikula dlaka.

Vecina pacijenata veoma dobro podnosi ovu metodu. Nakon laserskog tretmana koza je blago crvena i ovi simptomi su prolazni i nestaju (nekom za 15 minuta, a nekom za par sati, sto takodje zavisi od tipa koze). Jedan tretman omogućuje da izgubite 20-30 odsto dlacica. Na tretman je potrebno doci sa maljama koje su duge oko 1 mm. Ovom metodom se mogu raditi prakticno svi delovi tela, osim predela oko samih ociju. 

cacaobeauty

Postoje tri tipa prekomerne maljavosti:

Hipertrihoza-maljavost po femininom tipu (ženskom tipu)
Hirzutizam - maljavost žena po maskulinom tipu (muškom) tipu
Virilizam- hirzutizam plus drugi znaci maskulinizacije (dubok glas, adamova jabucica, siroka ramena…)

SVE O LASERSKOJ EPILACIJI

LASERSKA EPILACIJA – KOLIKO TRAJE JEDAN TRETMAN ?

U zavisnosti od tretirane regije i tipa laserskog uredjaja, koji se koristi, laserska epilacija može da traje:

 1.  5 minuta(po regiji), ako se radi o malim regijama na licu (nausnice, brada, zulufi, obrazi),
 2. 10-20 minuta(po regiji), ako se radi o manjim regijama na telu (pazuh, bikini, donji deo stomaka kod žena…),
 3. 20 – 50 minuta(po regiji), ako se rade veće regije na telu( podlaktice, ruke, potkolenice, natkolenice…)
 4. 60  minuta, ako se rade cele noge, cela intimna, cela glutealna regija i pazuh.

LASERSKA EPILACIJA – REZULTATI?

Rezultat laserske epilacije zavisi od
 • Kolicine i vrste pigmenta u dlaci. Preduslov za dobar rezultat je da se u dlakama nalazi vise eumelanina u odnosu na feomelanin. Ne zavaravajte se i ne dozvolite da vas bilo ko obmane-sede i plave dlacice nece se unistiti laserom, koji god laser da je u pitanju. Bez pigmenta-nema rezultata!
 • Broja dlaka u anagenoj fazi, jer se jedino u anagenoj fazi (fazi rasta) moze trajno unistiti folikul;
 • Regije koja se tretira. Za dlake na licu (nausnice, brada, podbaradak, obrazi, jagodice), grudima i ledjima kod muskaraca, potreban je veći broj tretmana, u odnosu na dlake na ostalim regijama;
 • Od energije i talasne duzine laserskog snopa. Sto je veca energija, to je bolji rezultat. (najbitnija je vrsta uredjaja i znanje i iskustvo operatera, koji izvodi tretman);
 • Za brze i dobre rezultate, presudna je i adekvatna priprema za tretman laserske epilacije! Precizna uputstva o tome kako se pripremiti za lasersku epilaciju pročitajte ovde!
cacaobeauty

LASERSKA EPILACIJA – KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO I KOJI JE RAZMAK IZMEDJU TRETMANA?

Prosecan broj tretmana za regije na telu je 6-8! I broj i razmak izmedju tretmana su individualni.

Prosecan razmak izmedju tretmana, prema nasem iskustvu je 6-8 nedelja, kada su u pitanju prva 3 tretmana. Kasnije je razmak znatno veci (4-6 meseci), jer na tretiranim regijama nema dlaka ili ih ima veoma malo. 

Broj tretmana za regije na licu, zavisi od razloga prekomerne maljavosti. Ponekad broj tretmana moze ici i do 10.

Razmak izmedju tretmana za regije na licu je 3-5 nedelja u pocetku(prva 4 tretmana),  naredni tretmani se rade sa vecim razmacima!

LASERSKA EPILACIJA – ŠTETNOST!

Laser se za svrhu trajnog uklanjanja dlaka koristi od 80. godina proslog veka i smatra se bezbednom metodom za trajno uklanjanje nepozeljnih dlacica! Laser targetira samo strukture koje sadrze pigment melanin, a to je u stvari samo dlaka, tako da su sve ostale strukture u kozi laseru nevidljive i samim tim potpuno bezbedne. Da bi se izbegle greskom nastale stetne posledice, moraju se strogo pratiti uputstva, za bezbedno izvodjenje tretmana, koja se uce tokom edukacije za rad sa laserom. Profesionalci koji rade tretmane laserske epilacije moraju potpuno biti upoznati sa:

 1. Biofizickim svojstvima lasera za trajno uklanjanje dlaka(tj. dejstvom lasera na zivi organizam),
 2. Svim karakteristikama uredjaja sa kojim rade,
 3. Nacinima zastite, tokom sprovodjenja tretmana(zastitne naocari, markiranje mladeza etc…),

LASERSKA EPILACIJA U TRUDNOĆI!!!

Ispitivanje o provodjenju tretmana na trudnicama, bez obzira što laser deluje tek nekoliko milimetara u dubinu kože i u načelu, ne bi trebalo da izazove nikakve smetnje, još uvek nije do kraja završeno, pa se preporučuje da se trudnicama tretman trajnog uklanjanja dlaka, radi tek po završetku trudnoće i laktacije;

LASERSKA EPILACIJA -PRIPREMA!

cacaobeauty

U cilju dobijanja brzih i savrseno dobrih rezultata, kada je trajno uklanjanje dlaka u pitanju, kao i apsolutnog izbegavanja i najmanjih nezeljenih efekata, neophodna je adekvatna priprema!

 • Najmanje 4 sedmice pre epilacije, treba prestati sa depilacijom voskom i zapoceti brijanje regije koja će se tretirati;
 • Najmanje nedelju dana pre epilacije (mada bi najpozeljnije bilo 2 nedelje) treba prekinuti izlaganje regije, koja ce se epilirati, UV zracima (sunce, solarijum);
 • 4 sedmice pre epilacije i u toku trajanja tretmana ne treba koristiti proizvode za samopotamnjivanje koze;
 • U pauzi izmedju tretmana, dlacice sa tretirane regije  iskljucivo treba brijati (po potrebi, a najmanje 2 puta izmedju dva tretmana);
 • Dan pre prvog i svih ostalih tretmana, dlacice, sa regije koja se epilira, moraju biti obrijane tako da koza bude glatka!
epilacija

ŠTA NAKON TRETMANA EPILACIJE LASEROM

Treba imati u vidu da je posle tretmana koza kod vecine ljudi blago otecena i crvena (slicno kao postupku mezoterapija tela). Te posledice su vidljive u narednih nekoliko sati. Izražajnije su kod osoba sa osetljivijom kozom tela. Lekar ce posavetovati svog pacijenta da naknadno mazanje kremama, ili bilo kojim drugim proizvodima nije preporucljivo. Tretirani deo se moze prati samo blagim sapunom u naredna 24 sata, ali i to sa velikom paznjom da se koza dodatno ne iritira.

U narednih dva dana posle laserskog tretmana, povrsina tretirane koze izgleda kao da je bila izlozena prekomernom suncu. Tada pomazu hladne obloge i kreme koje hidriraju kozu. Sminka se moze koristiti vec narednog dana, posle tretmana, ukoliko koza lica nije previse mekana.

Posle tretmana nije preporucljivo izlaganje suncu, niti solarijum, minimum dve do tri nedelje. Ne pridrzavanje ovim savetima moze dovesti do pojave oziljaka ili hiper/hipo pimgentacije. Zato je potrebno koristiti zastitnu kremu sa visokim faktorom (min.50) pri svakom izlasku na otvoreno. Saune, djakuzi, teretane i bazeni su strogo zabrenjeni u naredna dva dana posle tretmana.

LASERSKA EPILACIJA ZA MUŠKARCE

Laserska epilacija za muskarce predstavlja brz, komforan i bezbedan nacin da se dugotrajno oslobode malja na onim mestima na kojim najcesce samo smetaju – na stomaku, grudima, ledjima i ramenima, ali i drugim delovima tela i lica. Vise je razloga i benefita zbog kojih se savremeni muskarci odlucuju za epilaciju laserom.

Jedan od razloga je estetski. Bilo da se za epilaciju laserom odluce zbog toga sto im se ne dopada da imaju malje na odredjenim delovima tela ili zele da ispune zelju svojoj neznijoj polovini, muskarci se nakon uklanjanja dlaka osecaju bolje i samouverenije.

A cesto se za uklanjanje dlaka laserom odlucuju muskarci koji se bave sportom – bodibilderi, fudbaleri, plivaci, vaterpolisti, biciklisti… Razlozi za to su vrlo jednostavni:

 • manje se znoje na mestima gde su ranije bile malje,
 • lakse odrzavaju higijenu nakon napornih treninga,
 • smanjuje se mogucnost pojave neprijatnih mirisa,
 • manje im je vruce.

Bonus je i sto se bez malja mnogo bolje vidi definicija misica.

Oni koji dlake uklanjaju brijanjem ili voskom znaju za muke koje dolaze kasnije – iritacija, crvenilo, svrab, peckanje, urastanje dlaka, gubljenje vremena iznova i iznova na otklanjanje malja… Dobre vesti su da se epilacijom laserom sprecava i buduće urastanje malja, odnosno kasnije stvaranje bubuljica na tim mestima – jer dlaka vise ne raste, a procedura nije bolna poput depilacije.

depilacija

Koliko tretmana epilacije laserom je potrebno muškarcima
kako bi se uklonile dlake?

Nakon jednog tretmana laserske epilacije gubi se od 20% do 30% dlačica (što zavisi od toga koliko dlačica se nalazi u aktivnoj fazi rasta).

Da bi rezultat bio dugoročan, u proseku je potrebno od 3 do 5 tretmana (što zavisi od tipa kože i tipa dlake).

Veoma je važno da se epilacija laserom kod muškaraca radi sa pauzama od 10 do 12 nedelja, kako bi se ispoštovao ciklus rasta dlake koji se razlikuje kod muškaraca i kod žena. Na taj način se prati kada su dlake u fazi koja je odgovarajuća kako bi epilacija dala prave rezultate.

Savet strucnjaka muskarcima koji se odluce za lasersku epilaciju:

Pre i posle epilacije laserom (tokom 4 sedmice) nije dozvoljeno:

 • izbeljivati dlake,
 • cupati dlake pincetom,
 • depilirati dlake voskom.

2 nedelje pre i posle epilacije ne izlagati kozu direktnim suncevim zracima.

Odmah nakon epilacije izbegavati teretanu, saunu, djakuzi i bazene kao i narednih 24h do 4

laserman

Savet strucnjaka muskarcima koji se odluce za lasersku epilaciju:

Pre i posle epilacije laserom (tokom 4 sedmice) nije dozvoljeno: izbeljivati dlake, cupati dlake pincetom, depilirati dlake voskom. 2 nedelje pre i posle epilacije ne izlagati kozu direktnim suncevim zracima. Odmah nakon epilacije izbegavati teretanu, saunu, djakuzi i bazene kao i narednih 24h do 4 dana

EPILACIJA LICA

epilacija-lica

Sve zene zele lepu i zdravu kozu, ali cak i kada je koza u odlicnom stanju, izgled mogu da naruse nezeljene dlacice – one koje se vide golim okom, ali i one paperjaste, koje izbijaju u prvi plan posebno kada nanesete puder. Ova pojava karakteristicna je za predeo nausnica i brade, ali vrlo cesto se desava da dlacicama budu prekriveni i obrazi. Cupkanje pincetom, brijanje i depilacija nisu resenje jer pobrojanim metodama uklanjanja nezeljenih dlačcca one postaju jace i tamnije, a efekat je kratkotrajan. Mnoge dame žale se i da stalnom depilacijom dlaka u predelu lica ili pak cupanjem pincetom one postaju sve gusce i jace. Idealno resenje za ovaj problem jeste trajno uklanjanje nezeljenih dlacica na licu  Laserskom epilacijom.

KAKO IZGLEDA TRETMAN?

Tretman trajnog uklanjanja dlacica u Cacao Beauty Centru pocinje konsultacijom sa strucnjakom, kada se odredjuje da li je za trajno uklanjanje dlacica, u zavisnosti od njihove boje, debljine i gustine, odgovarajuci tretman  Laserska epilacija. Zatim pocinje procedura uklanjanja dlacica, pri kojoj se, radi preciznosti, koristi lupa.

Ovo je minimalno invanzivna, sigurna procedura koja se brzo obavlja – u zavisnosti od dela lica na kojem se obavlja moze trajati od oko petnaestak minuta do pola sata, a rezultati su dugotrajni.

Lasersku epilaciju lica je potrebno ponoviti u proseku od 3 do 5 puta sa pauzama od 4 do 10 nedelja između tretmana kako bi se ispratio rast dlake, a dlacice bile eliminisane.

Koliko je kome tretmana potrebno zavisi od tipa koze, tipa i boje dlake, sto se utvrdjuje na BESPLATNOJ konsultaciji.

epilacijalica

Koje regije se rade kada je rec o epilaciji lica laserom?

Laserska epilacija lica kod žena se najčešće obavlja u predelu:
nausnica, obraza, brade i zulufa.
Kada je reč o muškarcima, epilacija lica se najčešće radi u regiji:
donje linije brade, brada, zadnji deo vrata.

KOLIKO CE TRETMANA LASERSKE EPILACIJE LICA BITI POTREBNO?

Za pocetne trajne rezultate, najcesce je potrebno uraditi 4 tretmana sa razmakom od 3-4 nedelje! Naravno, vec nakon prvog tretmana dobicete pocetni rezultat, ali za potpuno resavanje problema i dugotrajno smanjenje broja dlacica na najmanju mogucu meru, uvek je potrebno uraditi seriju od 6-8 tretmana.
Kod nekih osoba broj tretmana može ići i do 10 i tu se najcesce radi o manje pigmentisanim i nesto tanjim dlacicama!
Kod nekih se osoba već nakon prvog tretmana trajno ukloni i 50% dlacica. Najcesce se to desava kod osoba sa izuzetno tamnim dlakama!
Veci broj tretmana ce biti potreban kod osoba koje su veoma dugo uklanjale dlacice voskom, jer voskiranjem se smanjuje broj dlacica koje su fazi rasta, a samo u fazi rasta mozemo trajno unistiti dlacice!
Veći broj tretmana bice potreban kod osoba koje nisu izdrzale da u pauzama izmedju tretmana epilacije, dlacice ne cupkaju!
Veci broj tretmana bice potreban osobama sa hirzutizmom, policisticnim jajnicima i drugim hormonalnim disbalansima, ali je ovo ipak najbolji nacin uklanjanja dlacica za njih!

RAZMAK IZMEDJU TRETMANA!

Preporučeni razmak izmedju tretmana je 3-4 nedelje. Kod osoba kod kojih nakon 4 nedelje nema dlačica uopšte ili ih ima jako malo, treba sačekati da se pojave nove dlačice i ne treba žuriti sa tretmanom! Kod nekih se osoba dešava da već nakon 4 tretmana, ulaze u fazu „održavanja postignutih rezulatata“,
i sledeći tretman rade tek nakon nekoliko meseci(3-4)!
Nakon uspešno završene serije tretmana, kod nekih osoba će biti potrebno jednom godišnje uraditi tretman održavanja!

Ako ste resili da epilaciju uradite bas kod nas, kliknite ispod! Ili nas pozovite: 
069/33 88 98

LASERSKA EPILACIJA PAZUHA I INTIMNE ZONE

Skoro da ne postoji zena koja od puberteta ne bije bitku s nezeljenim dlacicama. Sigurni smo da ste, osim brijanja, isprobale i bolnije metode njihovog eliminisanja – depilacije hladnim i toplim voskom, „cupanje“ epilatorima, uklanjanje depilacijskim kremama…

Trpimo sve da bismo izgledale onako kako mislimo da treba. S druge strane, niko ne razmišlja da su dlacice pokrivac koze, naseg najveceg organa, i da njihovo nestrucno uklanjanje moze dovesti do raznih problema i upala. Posebno na preponama i ispod pazuha, mestima koja su osetljiva i gde ima mnogo zlezda. Potpuno je jasno da uklanjanje malja nije vise trend, vec potreba svake zene.

Zato dermatolozi savetuju da se one ne cupaju u regiji pazuha i prepona jer se mogu pojaviti nezeljeni efekti. Uglavnom su to upale folikula dlake ili folikulitis, kad dolazi do stvaranja bubuljica i cireva po kozi, i upale apokrilnih znojnih zlezda ili hidradenitis. To je malo ozbiljnije stanje koje se javlja kao posledica infekcije posle depilacije voskom na preponama i ispod pazuha.

Laserska epilacija je najefikasnija i najdelotvornija metoda uklanjanja nezeljih dlacica ispod pazuha i sa prepona

Pacijenti se cesto pitaju da li je laserska epilacija u predelu prepona i pazuha opasna zbog prisustva zlezdanih struktura. Ne, nije opasna, jer laserski snop prodire samo par milimetara ispod povrsine koze, a zlezdane strukture se nalaze dublje. Treba naglasiti da je ovo jedini neinvazivni vid terapije kod folikulitisa, hidradenitisa i uraslih dlaka. Nakon tretmana koza postaje glatka i lepsa pa se samim tim dobija i pozitivan estetski efekat koji je za svaku zenu veoma vazan. 

Treba napomenuti da laserske tretmane mora da radi dermatolog sa stručnim znanjem i klinickim iskustvom da ne bi doslo do nezeljenih efekata po kozu pacijenta (opekotina), jer je samo u tom slučaju tretman efikasan i potpuno bezbedan. Budite pazljivi u odabiru osoba kojima ćete ukazati svoje poverenje i ne zaboravite da su strucnost, iskustvo i preporuka jedini siguran put za uspesnu i potpuno bezbednu lasersku epilaciju.

Potrebno je uraditi 3 do 5 tretmana u razmaku od dva i po meseca. Malje se ne smeju cupati iz korena niti izbeljivati 4 do 6 nedelja pre tretmana, ve se samo mogu brijati ili seckati makazama. Tretiraju se samo tamne malje (plave ili sede ne). Predeo koji se tretira ne sme biti osuncan (mesec dana pre, odnosno 10 do 15 dana posle tretmana). Ova metoda je resenje za sva vremena, najmanje bolna, a najvise efikasna i brza (tretman traje 10 do 15 minuta).

epilacija-pazuha

Cacao Beauty Center

Zakazite konsultacije

Korpa
MontenegrianEnglishRussianAlbanianTurkish