Epilacija lica

Sve žene žele lepu i zdravu kožu, ali čak i kada je koža u odličnom stanju, izgled mogu da naruše neželjene dlačice – one koje se vide golim okom, ali i one paperjaste, koje izbijaju u prvi plan posebno kada nanesete puder. Ova pojava karakteristična je za predeo nausnica i brade, ali vrlo često se dešava da dlačicama budu prekriveni i obrazi. Čupkanje pincetom, brijanje i depilacija nisu rešenje jer pobrojanim metodama uklanjanja neželjenih dlačica one postaju jače i tamnije, a efekat je kratkotrajan. Mnoge dame žale se i da stalnom depilacijom dlaka u predelu lica ili pak čupanjem pincetom one postaju sve gušće i jače. Idealno rešenje za ovaj problem jeste trajno uklanjanje neželjenih dlačica na licu  Laserskom epilacijom.

Kako izgleda tretman

Tretman trajnog uklanjanja dlačica u Cacao Beauty Centru počinje konsultacijom sa stručnjakom, kada se odredjuje da li je za trajno uklanjanje dlačica, u zavisnosti od njihove boje, debljine i gustine, odgovarajući tretman  Laserska epilacija. Zatim počinje procedura uklanjanja dlačica, pri kojoj se, radi preciznosti, koristi lupa.

Ovo je minimalno invanzivna, sigurna procedura koja se brzo obavlja – u zavisnosti od dela lica na kojem se obavlja može trajati od oko petnaestak minuta do pola sata, a rezultati su dugotrajni.

Lasersku epilaciju lica je potrebno ponoviti u proseku od 3 do 5 puta sa pauzama od 4 do 10 nedelja između tretmana kako bi se ispratio rast dlake, a dlačice bile eliminisane.

Koliko je kome tretmana potrebno zavisi od tipa kože, tipa i boje dlake, sto se utvrdjuje na BESPLATNOJ konsultaciji

Koje regije se rade kada je rec o epilaciji lica laserom?

Laserska epilacija lica kod žena se najčešće obavlja u predelu:
nausnica, obraza, brade i zulufa.
Kada je reč o muškarcima, epilacija lica se najčešće radi u regiji:
donje linije brade, brada, zadnji deo vrata.

KOLIKO CE TRETMANA LASERSKE EPILACIJE LICA BITI POTREBNO?

Za početne trajne rezultate, najčešće je potrebno uraditi 4 tretmana sa razmakom od 3-4 nedelje! Naravno, već nakon prvog tretmana dobićete početni rezultat, ali za potpuno rešavanje problema i dugotrajno smanjenje broja dlačica na najmanju moguću meru, uvek je potrebno uraditi seriju od 6-8 tretmana.
Kod nekih osoba broj tretmana može ići i do 10 i tu se najčešće radi o manje pigmentisanim i nešto tanjim dlačicama!
Kod nekih se osoba već nakon prvog tretmana trajno ukloni i 50% dlačica. Najčešće se to dešava kod osoba sa izuzetno tamnim dlakama!
Veći broj tretmana će biti potreban kod osoba koje su veoma dugo uklanjale dlačice voskom, jer voskiranjem se smanjuje broj dlačica koje su fazi rasta, a samo u fazi rasta možemo trajno unistiti dlačice!
Veći broj tretmana biće potreban kod osoba koje nisu izdržale da u pauzama izmedju tretmana epilacije, dlačice ne čupkaju!
Veći broj tretmana biće potreban osobama sa hirzutizmom, policističnim jajnicima i drugim hormonalnim disbalansima, ali je ovo ipak najbolji način uklanjanja dlačica za njih!

RAZMAK IZMEDJU TRETMANA!

epilacija
Preporučeni razmak izmedju tretmana je 3-4 nedelje. Kod osoba kod kojih nakon 4 nedelje nema dlačica uopšte ili ih ima jako malo, treba sačekati da se pojave nove dlačice i ne treba žuriti sa tretmanom! Kod nekih se osoba dešava da već nakon 4 tretmana, ulaze u fazu „održavanja postignutih rezulatata“, i sledeći tretman rade tek nakon nekoliko meseci(3-4)! Nakon uspešno završene serije tretmana, kod nekih osoba će biti potrebno jednom godišnje uraditi tretman održavanja!