Laserska epilacija za muskarce predstavlja brz, komforan i bezbedan nacin da se dugotrajno oslobode malja na onim mestima na kojim najcesce samo smetaju – na stomaku, grudima, ledjima i ramenima, ali i drugim delovima tela i lica. Vise je razloga i benefita zbog kojih se savremeni muskarci odlucuju za epilaciju laserom.

Jedan od razloga je estetski. Bilo da se za epilaciju laserom odluce zbog toga sto im se ne dopada da imaju malje na odredjenim delovima tela ili zele da ispune zelju svojoj neznijoj polovini, muskarci se nakon uklanjanja dlaka osecaju bolje i samouverenije.

A cesto se za uklanjanje dlaka laserom odlucuju muskarci koji se bave sportom – bodibilderi, fudbaleri, plivaci, vaterpolisti, biciklisti… Razlozi za to su vrlo jednostavni:

  • manje se znoje na mestima gde su ranije bile malje,
  • lakse odrzavaju higijenu nakon napornih treninga,
  • smanjuje se mogucnost pojave neprijatnih mirisa,
  • manje im je vruce.

Bonus je i sto se bez malja mnogo bolje vidi definicija misica.

Oni koji dlake uklanjaju brijanjem ili voskom znaju za muke koje dolaze kasnije – iritacija, crvenilo, svrab, peckanje, urastanje dlaka, gubljenje vremena iznova i iznova na otklanjanje malja… Dobre vesti su da se epilacijom laserom sprecava i buduće urastanje malja, odnosno kasnije stvaranje bubuljica na tim mestima – jer dlaka vise ne raste, a procedura nije bolna poput depilacije.

 
epilacija

 

Nakon jednog tretmana laserske epilacije gubi se od 20% do 30% dlačica (što zavisi od toga koliko dlačica se nalazi u aktivnoj fazi rasta).

Da bi rezultat bio dugoročan, u proseku je potrebno <strong>od 3 do 5 tretmana (što zavisi od tipa kože i tipa dlake).

Veoma je važno da se epilacija laserom kod muškaraca radi , kako bi se ispoštovao ciklus rasta dlake koji se razlikuje kod muškaraca i kod žena. Na taj način se prati kada su dlake u fazi koja je odgovarajuća kako bi epilacija dala prave rezultate.

Savet strucnjaka muskarcima koji se odluce za lasersku epilaciju: 

Pre i posle epilacije laserom (tokom 4 sedmice) nije dozvoljeno:

  • izbeljivati dlake,
  • čupati dlake pincetom,
  • depilirati dlake voskom.
  • 2 nedelje pre i posle epilacije ne izlagati kožu direktnim sunčevim zracima.
  • Odmah nakon epilacije izbegavati teretanu, saunu, djakuzi i bazene kao i narednih 24h do 4

 

Savet strucnjaka muskarcima koji se odluce za lasersku epilaciju:

Pre i posle epilacije laserom (tokom 4 sedmice) nije dozvoljeno: izbeljivati dlake, cupati dlake pincetom, depilirati dlake voskom. 2 nedelje pre i posle epilacije ne izlagati kozu direktnim suncevim zracima. Odmah nakon epilacije izbegavati teretanu, saunu, djakuzi i bazene kao i narednih 24h do 4 dana