Da li hemijski pilinzi istanjuju kožu?

Dobro dosli u Cacao Beauty centar za podršku
< All Topics
Print

Hemijski pilizi se rade kiselinama i podrazumevaju uklanjanja površinskog sloja kože. Međutim, da li to podrazumeva da će se tretmanom istanjiti koža ili ipak ne?

I da i ne. Evo detaljnijeg objašnjenja.

Hemijski piling je tretman koji se radi alfa i betahidroksikiselinama (AHA I BHA) i to u određenim procentima. Koliki procenat kiselina će se koristiti, određuje kozmetičar na osnovu stanja vaše kože. 

Upravo taj procenat kiselina određuje dubinu samog pilinga i uklanjanja površinskog sloja izumrlih ćelija. Što je veći procenat kiselina, piling je dublji.

Površinski hemijski piling kombinuje nizak nivo kiselina, može ga koristiti gotovo svi pacijenti i cilj ovog pilinga je da, pre svega, temeljno očisti kožu. On takođe može biti blaži i jači.

Ukoliko imate kožu sklonu aknama i bubuljicama ili su vam se tek pojavile prve bore i želite da rešite ovaj problem, onda je piling srednje dubine idealan za vas. On savršeno dubinski čisti kožu od izumrlih ćelija i podstiče stvaranje kolagena, elastina i samoregeneracije kože, što za efeka ima svež i podmlađen izgled.

Dubinski piling podrazumeva znatno jači piling, ali su i rezultati koje na kraju dobijemo fascinantni. Za ovu vrstu hemijskog pilinga koža lica se nedeljama mora adekvatno pripremati upotrebom manjih količina ovih kiselina kod kuće uz instrukcije kozmetologa, kako bi se koža navikla na njih.

I dalje nismo odgovorili na pitanje da li ovi pilinzi istanjuju kožu lica? Evo odgovora 🙂

Površinski hemijski pilinzi ne istanjuju kožu, ali može biti osetljiva u prvim danima nakon tretmana, pa je samo potrebno da je dodatno hidrirate i izbegavate direktnu jaku sunčevu svetlost.

Table of Contents