Šta nikako ne treba raditi nakon tretmana Microbladinga?

Dobro dosli u Cacao Beauty centar za podršku
< All Topics
Print

Svi klijenti dobiju uputstvo kako da neguju kožu i tretirano područje, ali ovo će vam sigurno poslužiti kao podsetnik, ukoliko ipak zaboravite 🙂

Ovo su stvari koje nikako ne bi smeli da radite nakon tretmana:

Ne vežbajte 48 sati nakon procedure – Lagana aktivnost može da se nastavi, ali ništa što će vas izazvati da se ZNOJITE! Prekomerna količina sebuma/znoja kože će učiniti da se pigment razloži i izbaci iz koźe, pa će vaše nive obrvice brzoooo izbledeti.

Nemojte koristiti retinol/kreme protiv starenja 30 dana nakon tretmana – One mogu stvoriti dodatnu iritaciju, jer je tretirano područje u tom periodu znatno osetljivije nego inače.

Ne koristite šminku na ili u blizini područja 7 dana dok koža zarasta – Očekujte da ćete izgubiti deo boje tokom prvih 30 dana, tako da ukoliko su vam obrve trenutno jako tamne, samo se strpite i već nakon par dana videćete kako su svetlije i prirodnije.

Nemojte dodirivati, trljati ili skidati noktima ili prstima kraste – Tako možete inficirati kožu i napraviti ozbiljan problem. Najbolje je da pustite kožu da se sama “oljušti” i regeneriše.

BONUS SAVET – Nemojte izlaziti na direktno sunce prvih 7 dana, to će rizikovati opekotine i potamnjenje vaših novih ibrvica. Ovaj savet važi i za dane kada nema jakog sunca, poput ovih januarskih dana, jer UV zraci svakako dopiru do kože. To znači da možete izlaziti napolje, ali se ne izlažite direktnom sunčevom svetlošću duži vremenski period.

Table of Contents