Kriolipoliza

Svetski hit
u estetskim tretmanima remodeliranja figure

SADA DOSTUPNA I U PODGORICI
CacaoBeautyCenter

Šta je Kriolipoliza?

Kriolipoliza je inovativna neinvazivna procedura nehirurškog uklanjanja lokalizovanih masnih naslaga sa problematičnih regija tijela. Zasnovana je na postupku intenzivnog hlađenja masnog tkiva nazvanom Kriolipoliza (Cryolipolysis). Ova napredna tehnologija omogućava ciljano hlađenje masnih ćelija bez ikakvih posledica po kožu ili druga okolna tkiva, a zatim i njihovo eliminisanje putem reapsorpcije i prirodnih metaboličkih procesa u organizmu, što dovodi do efikasne redukcije masnih naslaga na tretiranim regijama.

Postojećim metoda nehirurške liposukcije, (do sada su najpriznatije bile radiofrekvencija kavitacija), ovim je pridodata još jedna efikasna procedura koja je vrlo brzo postala veoma popularna u zemljama zapada. Sada je ona dostupna i klijentima u Podgorici u Cacao Beauty Centru.

kriolipoliza
CacaoBeautyCenter

Ko su najbolji kandidati za kriolipolizu i koje regije najčešće tretiramo?

kriolipoliza
CacaoBeautyCenter

Pokazalo se da je ovaj postupak posebno dobar u tretmanu lokalizovanih masnih naslaga na stomaku, slabinama, unutrašnjim stranama butina, nadlakticama, leđima, i grudima kod muškaraca. Omogućava da se postepeno, nježno i efikasno redukuju naslage lokalizovanog masnog tkiva na ciljanim regijama tijela. Rezultat je očigledna, vidna redukcija masnoće sa tretiranih zona. Jednako uspješno se koristi i kod žena i kod muškaraca. Dosadašnja iskustva na hiljadama obavljenih postupaka pokazuju izvanredne rezultate.

Predstavlja sjajno rješenje za sve one koji ne žele ili iz objektivnih razloga ne mogu da se podvrgnu hirurškoj intervenciji. I u mnogim slučajevima ona će biti dovoljna da se postignu zadovoljavajući estetski rezultati. Međutim i kod onih klijenata kojima je iz nekih razloga potrebna tradicionalna hirurška procedura, kriolipolizom (kao i radiofrekvencijom) može se dodatno ostvariti fina definicija tjelesne figure, u čemu ova metoda nalazi svoju takođe značajnu primjenu.

Rezultati koji se u proseku ostvaruju pokazuju redukciju masnog tkiva tretiranih zona za oko 20 do 22%. Posle završenog početnog tretmanskog ciklusa, dalja redukcija može da se ostvari dodatnim procedurama, iako mnogi klijenti bivaju zadovoljni i onim što su ostvarili samo jednim tretmanom. O daljim koracima, kad su u pitanju ponovljeni tretmani kriolipolizom, klijenti se dogovaraju sa terapeutom i lekarom specijalistom tokom kontrolnog kosultativnog susreta 2 do 4 meseca posle obavljenog tretmana.

U međuvremenu za svaku preporuku je da se obave neki drugi estetski tretmani kako bi ovi rezultati bili znatno poboljšani i kvalitetno unapređeni. U Cacao Beauty Centru Podgorica najbolje rezultate postižemo kombinacijom ove i kompatibilnih metoda zavisno od potreba klijenta, njegovih želja, budžeta i vremena koje je spreman da odvoji, kako bi na najbolji način osvario svoja očekivanja i bio zadovoljan svojom estetski oblikovanom figurom, pun samopouzdanja i poleta.

 

kriolipoliza

Vrhunski stručnjaci, primjena najnovijih tehnologija i sertifikovanih aparata, garancija su bezbjednog pravilnog tretmana u
Cacao Beauty Centru Podgorica i efektnih estetskih rezultata.

Kako se rodila ideja?

Na ideju da se u ove svrhe primjeni hlađenje tkiva došlo se posmatranjem novorođene djece koja bi slučajno bivala izložena dejstvu hladnoće. Samo u rjetkim slučajevima djeca su trpela određene povrede, i što je interesantno, samo su masna tkiva trpjela regresiju i bivala razgrađivana. Djeca su se osjećala dobro i jedina je posledica bila da su u zonama gdje je njihovo tijelo dolazilo u dodir sa hladnoćom bila mršavija odnosno da su tu imala manje masnog tkiva. Ljekare je, a zatim i istraživače, ovo zainteresovalo a zatim i navelo na pitanje: da li se to dešava samo kod beba ili to može djelovati i kod odraslih. Određena naučna istraživanja vršena u bolnici u Bostonu, koja je inače univerzitetska klinika medicinske škole na Harvardu, dokazala su da su masne ćelije pirodno mnogo osjetljivije i ranjivije na dejstvo hladnoće od okolnih tkiva. Ovaj naučni princip nazvan je Kriolipoliza (Cryolipolysis) i kao takav danas se uobičajeno koristi u oblasti estetike. Istraživanja su rezultirala u potpunom razumjevanju ovog procesa i dovela do razvijanja nove neinvazivne estetske metode za eliminaciju lokalizovanih masnih naslaga sa ugroženih regija tijela njihovim intenzivnim hlađenjem, što posledično dovodi do kristalizacije masnih ćelija i njihove reapsorpcije i eliminacije iz organizma. Metoda je nazvana KrioskulpturaTretman hlađenjem, ili jednostavno Kriolipoliza, i kao naova efikasna procedura u tretmanaima za redukciju masnih naslaga u praktičnoj primjeni najprije je iskorišćena od strane Zeltiq Aesthetics Inc.

Šta se zapravo dešava u masnim naslagama?

Tokom procedure masne naslage tretirane zone bivaju najpre specijalnim neinvazivnim aplikatorom putem vakuuma uvučene u njega i odvojene od okolnog tkiva. Istovremeno se djelovanjem aplikatora vrši precizno kontrolisano spuštanje (obaranje) temperature i hlađenje tih naslaga.
Snižavanjem temperature se ustvari izvlači toplota iz masnih ćelija, što dovodi do kristalizacije masnoće u njima. Prirodna reakcija tijela na to je da se masne ćelije razlažu i reapsorbuju tokom vremena prirodnim metabiličkim procesima u organizmu.

Najbolja slikovita analogija može se dati upoređujući ovaj proces sa puterom: na sobnoj temperature on je mekan i lako se razmazuje i već na oko 35 stepeni Celzijusa on se topi. Međutim kad se taj isti komad putera stavi u frižider a zatim izvadi, on je prilično tvrd, što se na pr. ne dešava sa mlijekom. Ono što se zapravo desilo sa puterom tokom hlađenja jeste da su se molekuli masnoće kristalizovali (ili ako tako hoćete zamrzli), ali, za razliku od vode kod koje se to dešava na 0 stepeni Celzijusa, kod molekula masnoće to se dešava na temperature višoj od 0 stepeni Celzijusa.

kriolipoliza

Pošto u ljudskom tijelu upravo masne naslage predstavljaju tkivo koje je najbogatije lipidima, onda i one prolaze kroz isti ovakav proces promjena. Kada se naime tokom tretmana masne naslage izlože intezivnom hlađenju to pokreće proces kristalizacije masnoće u masnim ćelijama bez bilo kakvog oštećenja okolnih tkiva. Dalji tok ovog procesa eliminisanja masnih ćelija iz tijela odvija se potpuno prirodno tako što se ćelije masnoće postepeno eliminišu putem normalnih metaboličkih procesa u tijelu, baš kao i svaka druga masnoća unijeta u organizam hranom. Dakle, poslije tretmana u trajanju od oko jednog sata, vaše tijelo nastavlja dalje da potpuno prirodnim putem obavlja preostali dio posla: kroz sledeća 2 do 4 mjeseca kristalizovane masne ćelije hemijskim metaboličkim procesima u organizmu bivaju resorbovane i fiziološkim putevima odstranjene iz vašeg tijela. Na ovaj način se ustvari postiže postepeno redukovanje slojeva masnog tkiva tretirane regije, i to slojeva masnog tkiva koji su najbliži koži.

kriolipoliya

Prednosti Kriolipolize

  • Neinvazivna je i bezbolna, ne zahtjeva nikakvo vrijeme oporavka i možete se vratiti svojim uobičajenim aktivnostima odmah nakon tretmana
  • Prirodan proces reapsorpcije masnih ćelija i eliminacije masnoće iz organizma
  • Potpuno je bezbedna
  • Potreban je mali broj tretmana
  • Daje jedan od najboljih odnosa uloženo/dobijeno zbog odličnih rezultata ostvarenih iz manjeg broja tretmana
  • Ubjedljivo najbolje plasirana neinvazivna metoda na nezavisnim regijama sa procentom zadovoljnih klijenata izmedju 70 i 90%

Kako se odvija tretman?

U dogovoru sa terapeutom najprije se izabere regija koja će se tretirati. Zatim se postavlja sonda aplikatora na ciljane masne naslage koja ih pomoću vakuuma uvlači između dva rashladna panela da bi se odvojile (odmakle) od okolnog tkiva i time osiguralo da se samo masno tkivo tretira tokom postupka. Zbog toga imate osjećaj čvrstog povlačenja tog sloja masnog tkiva. Kako hlađenjem počinje da se snižava temperature sloja masnog tkiva tako zahvaćenog u sendvič, prvih par minuta imate osećaj pritiska, hladnoće i eventualne blage utrnulosti, koji uskoro nestaju. Aplikator ostaje na tome mjestu tokom cijelog tretmana koji vremenski traje oko jedan sat po tretiranoj zoni. Pri tome treba reći da različite zone zahtjevaju različito vrijeme trajanja tretmana. Tokom samog tretmana klijent se, sem početne nelagodnosti zatezanja tkiva i eventualnog peckanja koje nastaje kao prva reakcija na dejstvo hladnoće, osjeća potpuno komforno da može čitati, raditi na laptopu, gledati TV, slušati muziku ili se jednostavno odmarati.

Kod nekih osjetljivih klijenata može se poslije tretmana javiti crvenilo koje nestaje za nekoliko sati, ili kod onih najosetljivijih i eventualno blijede modrice (kao posledica povlačenja masnog sloja vakumom sonde), koje se gube za par dana.

Kakav se reuzultat postiže?

Tipično, svaki tretman kriolipolize rezultira u značajnom smanjenju masnih naslaga u tretiranoj zoni. Klinička ispitivanja su pokazala i do 22% smanjenja masnih naslaga na tretiranoj regiji nakon jednog tretmana.
Prvi rezultati kriolipolize postaju vidljivi negde oko 3-će nedelje nakon tretmana, za koje vrijeme su u organizmu uveliko započeti metabolički procesi u kojima se prirodnim putem dovršava proces eliminacije masnih ćelija. Ovi procesi se dalje nastavljaju tokom 2 do 4 mjeseca kada puni rezultati bivaju ostvareni, neposredno vidljivi i evidentno merljivi, uz potpuno očuvan prirodan izgled tretiranih zona.

Treba naglasiti da klinička testiranja pokazuju da pri tome ne dolazi do povišenih vrijednosti triglicerida i holesterola u krvi u odnosu na uobičajene vrijednosti koje klijent ima.

Nakon inicijalnog tretmana, može se nastaviti sa dodatnim tretmanima, koji će rezultirati još većim gubitkom masnih naslaga, iako je kod mnogih klijenta koji su blagovremeno reagovali na početak nagomilavanja masnih naslaga, bio dovoljan i samo jedan tretman po regiji.

Prilikom tretmana kriolipolizom masne ćelije bivaju eliminisane, i ne zahtjevaju se nikakvi dodaci prehrani ili suplementi, kao ni posebna dijeta za razliku od nekih drugih tretmana, jer se ova metoda ne zasniva na tim ograničenjima već na samom procesu eliminisanja masnih naslaga. I sve dok održavate težinu na približno istom nivou, prema dosadašnjim iskustvima, rezultati ostaju dugoročno stabilni.

Naravno da su za svaku preporuku ograničenje unošenja viška kalorija i zdrava ishrana kao i fizička aktivnost.

Ukratko, prema kliničkim studijama rezultati su značajni, dugotrajni i pouzdani.

Suočavanje sa težinom može biti pravi izazov, a sa njim se bore ljudi već decenijama. Ponekad, pogotovo u srednjim godinama, čak i najagresivniji programi dijeta i vežbi nisu dovoljni da bi konačno eliminisali onih par preostalih kilograma.

Ukoliko redovno vježbate, jedete pravilno, a još uvek ne vidite rezultate na stomaku, rukama ili nogama, kriolipoliza može da bude rješenje koje Vam je potrebno da izgledate i osjećate se bolje. U cilju preoblikovanja tijela, kriolipoliza ciljano eliminiše masti, direktno ispod kože.
Sa milionima uspešnih tretmana širom svijeta, kriolipoliza može biti savršen način da Vam oblikuje tijelo kao što ste to oduvek željeli. Sve sto Vas dijeli od ispunjena Vasih zelja i transformacije Vaseg tijela jeste poziv u Cacao Beauty Center.
Pozovi 069/33 88 98

FAQ

Najčešća pitanja i odgovori

Reč kriolipoliza potiče od starogrčkog nazva “κρύος, kryos” što znači “mraz, led” – “λίπα lipa” što znači “masnoća” a “λύσις lysis” označava “rastvor, rastvaranje”. Kriolipoliza je kozmetički tretman koji se koristi u cilju apsorpcije potkožnog masnog tkiva na željenim delovima tela. Kriolipoliza ili Coolsculpting je trenutno najefikasniji, neinvazivni tretman za trajnu redukciju masnih naslaga.

Studije dokazuju da masne ćelije ne trpe hladnoću i da u poređenju sa ostalim tkivom znatno brže reaguju na hlađenje. Ovu činjenicu koristi kriolipoliza. Tokom tretmana se neželjeno masno tkivo izlaže niskim temperaturama. U masnim ćelijama se aktivira apoptoza (kontrolisana ćelijska smrt) a telo će u nedeljama nakon tretmana postepeno razgraditi uništene masne ćelije. Za rezultat ćemo imati ravnomerno smanjenje sloja masne naslage na tretiranom delu tela.

Cilj kriolipolize je izazivanje kontrolisane smrti određenog procenta neželjenih masnih ćelija na pojedinim delovima tela. Izlaganjem hladnoći izaziva se apoptoza (programirana ćelijska smrt) a ovo dovodi do oslobađanja cikotina i drugih inflamatornih medijatora. U nedeljama nakon tretmana se lipidi iz ćelija postepeno razgrađuju i transportuju od strane limfnog sistema za dalju obradu. Tokom ovog procesa, nisu utvrđene promene u nivou masnoće u krvi ili u funkciji jetre.

Ne. Ćelije kože, mišića i nerava ostaju netaknute tokom tretmana. Lipidi sadržani u masnim ćelijama su osetljiviji na hladnoću od ćelija okolnog tkiva. Poznato je da lipidi počinju da se kristalizuju već na temperaturama od 12 °C.

Tretman kriolipolize ima čudan osećaj ali nije neprijatan. Nakon tretmana se vraćate svim svojim uobičajenim aktivnostima. S obzirom da ne zahteva vreme oporavka, nakon tretmana kriolipolize možete da se bavite i sportom.

Kliničke studije pokazuju da tretman kriolipolize dovodi do značajnog smanjenja tretiranog masnog sloja u roku od dva do četiri meseca nakon tretmana. Samo nekoliko nedelja nakon prvog tretmana, masna naslaga može da se smanji od 25-40%. To znači smanjenje regije od 2-6cm nakon jednog tretmana. Rezultati su individualni i zavise od debljine masne naslage kao i od regije koja se tretira. Veliki uticaj na rezultate ima i ishrana nakon tretmana. U slučaju da se osoba hrani zdravo i dijetalno, može da očekuje duplo bolje rezultate. Ukoliko ipak praktikuje nezdrav režim ishrane, rezultati kriolipolize neće izostati ali će biti prikriveni zadebljanjem masnih ćelija koje nismo zahvatili prvim tretmanom.

Ne, kriolipoliza dovodi do postepene razgradnje masnih ćelija na tretiranoj regiji a koža ima dovoljno vremena da prati taj razvoj i da se zategne. Opuštenu kožu dobijamo nakon naglog i večeg gubitka težine.

Ne, tretman kriolipolize ne dovodi do redukcije težine. Kriolipoliza smanjuje masni sloj na tretiranoj regiji. Ovaj rezultat se ne ogleda u kilogramima već u centimetrima i u oblikovanju tela. Ukoliko imate problem sa prekomernom težinom, zdrava i dijetalna ishrana je pravo rešenje a kriolipoliza će da eliminiše masnu naslagu na delovima tela koje teško oblikujete dijetom i sportom.

Cacao Beauty Center je jedini u regiounu specijalizovan centar za Kriolipolizu. Opremljeni smo najnovijim aparatom za kriolipolizu – peta generacija aparata sa 4D freezing sistemom i najvećim aplikatorima (koji tretiraju najveću moguću površinu kože) sa različitim oblicima za individualan pristup svakom klijentu kao i regiji koja se tretira.