Cacao Beauty Center

Lasersko uklanjanje tetovaza i trajne sminke obrva

Lasersko uklanjanje tetovaza

Više vam se ne dopada simbol koji ste u nekom trenutku toliko voleli, da ste rešili da ga tetovirate. Možda ste shvatili da mesto vaše tetovaže nije bilo najsrećniji izbor. Imamo dobre vesti za vas Cacao Beauty Center vam nudi uslugu laserskog uklanjanja tetovaže.

Za tetoviranje se kaže da je staro koliko i ljudski rod, ali tek odnedavno imamo mogućnost da potpuno uklonimo pigment koji je unet u treći sloj našeg epiderma. Najranije to možemo uraditi godinu dana nakon tetoviranja.  

Zato više ne važi čuveno – dobro razmisli, to ti ostaje za ceo život. 

Kada saznate da je zaista moguće da u potpunosti uklonite tetovažu sa tela, prvo pitanje najčešće nije kako, već da li to boli? Isti strah kao i pre tetoviranja. 

Da vas odmah utešimo, tretman je minimalno bolan pa, ako ste izdržali tetoviranje, blago peckanje koje se oseća kod laserskog uklanjanja tetovaže neće vam predstavljati problem. 

Pigment se uklanja laserskim zrakom koji ga locira i razbija na sitne čestice. Ono što je veoma važno je da se zdravo okolno tkivo ne oštećuje, jer za lasersko uklanjanje tetovaže Cacao Beauty Center koristi najnapredniju dostupnu tehnologiju. I ne samo to, bitno je kome poklanjate poverenje ovim povodom, a u našem salonu možete se maksimalno opustiti, jer najboljom tehnologijom upravljaju vrhunski “majstori ovog zanata”. 

U zavisnosti od tipa kože i samog pigmenta kojim je rađena tetovaža, te veličine i mesta gde se nalazi, zavisi i koliko tretmana za uklanjanje će vam biti potrebno. Jednobojne i tetovaže u minimalističkom stilu najlakše je i najbrže ukloniti. Isto važi i za to koliko je profesionalno odrađena vaša tetovaža. Ako ste birali dobrog tattoo majstora, koji koristi kvalitetne boje, brže ćete se rešiti tetovaže koju više ne želite. Ono što je izvesno je da se tretmani obavljaju u razmaku od minumum mesec dana. 

Kao što nakon tetoviranja tretiranom delu kože morate da pružite oređenu negu, to je slučaj i nakon laserskog uklanjanja pigmenta. Blago peckanje možete osećati najviše pola sata nakon tretmana, a za to vreme preporučuju se hladne obloge. Tretirana regija se maže određenim kremama, a uputstva i odgovore na sva vaša pitanja dobićete u Cacao Beauty Center. 

Koji je princip uklanjanja tetovaze  laserom?

Laseri emituju veoma kratke svetlosne talase, koji traju milijarditi deo sekunde.
Laserska energija koja se oslobađa koncentriše se u moćni impuls, koji razbija pigment u veoma sitne čestice.
Pošto je emitovani zrak u nanosekundama, ne oštećuje okolne strukture kože, osim ciljanog pigmenta.
Laserski zraci određenih talasnih dužina: 755nm, 532nm ili 1064nm pogađaju odgovarajuću boju pigmenta, koja se razlaže u najsitnije čestice, a zatim eliminiše ljuspanjem preko površine kože ili se odstranjuje limfnim putevima.

tatoo-laser

Lasersko uklanjanje trajne sminke obrva

Kod uklanjanja trajne šminke obrva razbijeni pigment se razlaže ne oštećujući okolno tkivo. Razloženi pigment resorbuje naš limfni sistem i na taj način ga izbacuje iz organizma.

Broj ponavljanja tretmana je individualan, u proseku je neophodno ponoviti tretman 3-5 puta u vremenskom intervalu od 30 dana.

Sam tretman je minimalno bolan, osećaju se blage senzacije poput peckanja. 

laser-obrve

Mogu li se tetovaže ukloniti u potpunosti?

Laserom, koji koristimo u našoj ordinaciji, se mogu uklanjati tetovaže svih boja, ali najmanje 6 meseci nakon tetoviranja, pošto je to vreme potrebno za stabilizaciju pigmenta u koži. Moguće je uklanjanje i pre toga ali bez sigurnosti da ne ostane diskretan ožiljak. Tretman se može raditi samo na koži koja nije osunčana, radi sprečavanja nastanka hipo i hiperpigmentacija.

Jednobojne tetovaže se najlakše uklanjaju, kao i profesionalne tetovaže zbog kvaliteta pigmenta i ravnomerne dubine.
Teže se uklanjaju tetovaže sa pomešanim pigmentima, dublje i gušće stavljene i one pretetovirane – stavljene jedna preko druge. Žuti pigment se najteže uklanja, kao i tetovaže rađene na periferijama tela na primer gležnjevima.
Crna, plava i crvena boja najbolje reaguju na laserski tretman. 

Nakon uklanjanja tetovaže, na koži može zaostati jedva vidljiv obris beličaste hipopigmentacije, koja vremenom dobija svoju normalnu prebojenost.

Lasersko-uklanjanje-tetovaze

Da li je uklanjanje tetovaže bolno?

U toku tretmana laserski zrak pogađa pigment koji se raspršava, što pravi nelagodnost u vidu pečenja i lakog bola, nalik bolu kod tetoviranja.

Kod preosetljivih pacijenata može se pre tretmana naneti lokalni  anestetik krem ili se tretirano mesto dobro ohladi radi smanjenja bolne osetljivosti.

Dužina trajanja tretmana zavisi od veličine tetovaže,  potrebno je da se laserskim zrakom pređe cela površina.

laser

Koliko je tretmana potrebno za uklanjanje tetovaže?

Kod uklanjanja trajne šminke obrva razbijeni pigment se razlaže ne oštećujući okolno tkivo. Razloženi pigment resorbuje naš limfni sistem i na taj način ga izbacuje iz organizma. Broj ponavljanja tretmana je individualan, u proseku je neophodno ponoviti tretman 3-5 puta u vremenskom intervalu od 30 dana. Sam tretman je minimalno bolan, osećaju se blage senzacije poput peckanja. 

Kako se ponašati nakon laserskog tretmana?

Nakon tretmana koža postaje tamnije prebojena, lako otečena, a osećaj pečenja može trajati 30-tak minuta. 
Narednih dana koža se ljuspa pa je potrebno nanositi kreme koje omogućavaju brzu regeneraciju. 
Zabranjeno je ljuštiti i guliti tretirano mesto. 

Retko se kod nekih pacijenata može javiti alergijska reakcija na raspršeni pigment u vidu plikova, koje se tretiraju kremama na isti način, a koža se u potpunosti oporavlja.

Nakon laserskog uklanjanja tetovaže koža je još osetljivija na sunčeve zrake pa je neophodna UV zaštita tokom 3 meseca.
Postoji mala mogućnost zaostajanja smanjene pigmentacije na koži, koja se 6 meseci nakon završetka laserskog tretmana oporavlja.

Ne preporucuje se:

  • Trudnice ili žene u toku menstrualnog ciklusa 
  • Epileptičari 
  • Pacijenti sa malignim oboljenjima 
  • Pacijenti čije se rane nisu zalečile nakon operacije 
  • Sa akutnim ili zaraznim bolestima 
  • Sa srčanim bolestima ili pejsmejkerom 
  • Bolestima bubrega (kamen/pesak u bubregu) 
  • Koji imaju metalne predmete (šrafovi, itd) ili silikonski gel 
  • Ko ima povišenu telesnu temperaturu 
  • Genetska hiperosetljivost 

Cacao Beauty Center

Zakazite konsultacije