maderoterapija

MADEROTERAPIJA : Hit tretman u svijetu dostupan i kod nas

Celulit je problem koji pogadja oko 90% žena širom svijeta i jedan je od najčešćih razloga za posjetu salonu za masažu. Dobrobit i samopoštovanje uglavnom zavise od fizičkog izgleda tijela. Svi žele imati estetski atraktivan izgled. U medijima kao što su časopisi, televizija, internet, puno se govori o celulitu i daje se niz preporuka za rešavanje ovog problema. Ne postoje nikakva jednostavna rešenja protiv znakova celulita, a poboljšanje cirkulacije je ključni aspekt terapije. Maderoterapija, hit tretman u svijetu, odnedavno je ekskluzivno dostupna u Cacao Beauty centru u Podgorici.

oklagije

Maderoterapija (terapija drvenim oklagijama) je tehnika masaže koja potiče iz Kolumbije i koja se zasniva na korišćenju anatomski izraženih elemenata od drveta, što čini terapiju 100% prirodnom, bez alergijskih reakcija na koži. Ova terapija predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže i namijenjena je osobama sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, borama i celulitom. Ovom metodom stimuliše se i popravlja ravnoteža energije, smanjuje stres i oslobadjaju mišići i zglobovi od bolova. Sve ove blagodeti maderoterapije su uslovile proširivanje primjene i u estetske svrhe. Može se koristiti za dobijanječvrstine tijela, zategnutosti kože, za smanjivanje i lokalizaciju broja masnih ćelija, bora na licu i drugim djelovima tela, izbacivanje toksina, viška vode i celulita.

Maderoterapija se upotrebljava sa ciljem da reafirmiše i oblikuje figuru. Prednost korišćenja specijalno oblikovanih drvenih elemenata je omogućavanje intenzivnog pritiska na fibrozni celulit i otklanjanje masnih naslaga zajedno sa ostalim toksinima i viškom vode. Tehnika podrazumijeva seriju pokreta koji se ponavljaju koristeći preko deset različitih drvenih elemenata. Primjenjujući ove elemente na kožu, mišiće, masne naslage, bore i celulit, stimulišemo limfni sistem tijela i time ga oslobadjamo od nagomilanih toksina. Ovo oslobadjanje od toksina podstiče metabolizam na sagorijevanje masti. Takodje, razbijaju se džepovi upornog celulita, smanjuju se nabubrenja na koži i omogućava se ravnanje i zatezanje kože.

Instrumenti koji se koriste u maderoterapiji, dizajnirani su tako da se prilagodjavaju različitim djelovima tela. Napravljeni su od drveta, jer ovaj materijal je jedan od pet elemenata prirode i već dugo se koristi u mnogim kulturama, gdje takodje postoji proizvodnja drvenih elemenata. Ova terapija je 100% prirodna, neinvazivna i ne izaziva kontraindikacije. Svaka terapija traje oko 30- 60 minuta, a promjene možete da vidite već poslije prvog tretmana tretmana, iako se preporučuje pun ciklus od 10-20 tretmana za zadovoljavajuće rezultate. Tretman maderoterapije počinje sa masažom, koja vam omogućava da pripremite kožu i uklonite akumulirane masnoće. Zatim terapeut primjenjuje eterična ulja sa ciljanim dejstvima i konačno, kreće masaža sa drvenim priborom. Drvene alatke koje se koriste u maderoterapiji potpuno neiznvanzivno stimulišu svaki deo vašeg tijela, a da pri tom ne izazivaju povrede tkiva. Ovaj postupak ne samo da eliminiše celulit, već pomaže relaksaciji. Maderoterapija se preporučuje za: opuštanje tijela i uma, stimulaciju limfnog sistema, eliminaciju toksina, ubrzanje metabolizma, razbijanje celulita, sagorijevanje masti, tonus i zatezanje i redukciju obima.

maderoterapija

Anticelulit maderoterapija eliminiše toksine koji se skupljaju u različitim djelovima tijela kao što su kukovi, noge, bedra ili stomak. Ova vrsta masaže aktivira mikrocirkulaciju u tretiranoj oblasti, a takodje eliminiše zadržavanje vode, masti i ostalih štetnih ćelija u tretiranim djelovima tijela. Takodje se koristi za oblikovanje i učvršćivanje zadnjice. Masažom se dopire duboko unutar kože, čime se aktiviraju ćelije iznutra. Zbog toga je terapija posebno efektivna za: oblikovanje struka, eliminaciju sjedalnog dijela na bokovima, definisanje nogu, zatezanje butina i nogu, smanjenje obima struka, definisanje ruku.

maderoterapija

Osim anticelulit maderoterapije, koristi se i maderoterapija tijela i lica. 

Mederoterapija tijela se primjenjuje u estetske svrhe, za smanjivanje gojaznosti i oblikovanje figure. Može se koristiti za opuštanje pacijenata i smanjivanje nivoa stresa, kao i za liječenje kontraktura izazvanih lošim držanjem ili smanjenom fiziÄkom aktivnošću. Oslobadja od nelagodnosti u poremećenim mišićima i zglobovima. Maderoterapija lica idealna je za učvršćivanje, podsticanje proizvodnje elastina i kolagena, kao i poboljšanje cirkulacije i tonusa lica.

Ključ uspjeha i popularnosti maderoterapije leži u njenoj sposobnosti da izbaci toksine iz organizma. Poznato je da je ljudsko tijelo puno takozvanog metaboličkog otpada, koji se akumulira zbog nezdrave ishrane, kozmetičkih preparata i uticaja iz okruženja. Tijelo reaguje na ove toksine tako što stvara više limfe oko ćelija, nastojeći da ih suzbije. Usled povećane tečnosti tijelo izgleda naduveno i celulit je vidljiv. Počinjete da izgledate starije, teže i nezdravije nego što zaista jeste. Sa starenjem organizma ovaj problem postaje i ozbiljniji. čak i kada počnemo da se hranimo zdravo i redovno vježbamo, ne možemo tako lako da sredimo sve djelove tela. Uvijek ostaju neke kritične regije koje zahtijevaju dodatni tretman i napor. To su najčešće butine, kukovi, zadnjica i stomak. Kada se oslobodite toksina, tijelo će prestati da proizvodi velike količine limfe, izgledaćete mršavije i koža će vam biti čvršća i zategnutija.

oklagije

Naravno, postoje i slučajevi kada nije preporučljivo raditi ove tretmane a to su: ukoliko klijent ima poremećaje sa krvnom slikom, tačnije trombocitima, osteoporozom, zatim ni u početku trudnoće, kao ni u poodmakloj trudnoći i 3 mjeseca nakon poslednje hemoterapije. Ukoliko je klijent imao lomove kostiju, traži se poslednji izvješ¡taj specijaliste, dok se klijentima sa problemom diskusa rade tretmani, osim u donjem dijelu kičme.