Masaža vulkanskim kamenjem

Masaza toplim vulkanskim kamenjem

Šta je masaža vulkanskim kamenjem?
Masaža vulkanskim kamenjem je prirodna terapija za napete mišiće i oštećena meka tkiva. Tokom ove terapije, glatko i toplo kamenje se stavlja na određene regije Vašeg tijela kako bi pojačalo dejstvo i benefite. Ovo kamenje je uglavnom napravljeno od bazalta, vrste vulkanskog kamenja koje zadržava toplotu zbog visokog sadržaja gvožđa. Grije se na oko 50-60 stepeni u čistoj vodi u grijaču. Ponekad se koristi i hladno kamenje kako bi se opustio mišić. Jednom zagrijano kamenje, postavlja se duž kičme, grudi, lica, dlanova, stopala i nožnih prstiju.

Koji su benefiti masaže vulkanskim kamenjem
Masaža vulkanskim kamenjem nema samo benefite na fizičkom nivou već i na mentalnom.
• Ublažava napetost mišića i bol:
Toplota kamenja pomaže povećavanju dotoka krvi u tretiranim područjima i opušta Vaše mišiće, omogućavajući terapeutu da efikasnije manipuliše mekim tkivima kako biste se oslobodili napetosti.
• Bolja cirkulacija krvi:
Pošto je kamenje postavljeno na određenim energetskim tačkama na Vašem tijelu, toplota iz kamenja lako može prodirati kroz tkiva tela, otvarajući krvne sudove, što rezultira boljom cirkulacijom
• Smanjuje stres i anksioznost:
Masaža toplim kamenjem može uticati i na mentalnom nivou. Nekoliko studija pokazuje da ublažava mentalni stres, napetost i pomaže u borbi protiv anksioznih poremećaja.

Zašto treba ići na masažu toplim kamenjem?
Ako imate napetost ili bolove u mišićima, masaža vrućim kamenenjem je savršena vrsta terapije koja vam je potrebna jer vas ova tehnika opušta i umiruje bol. Vruće kamenje povećava osjećaj smirenosti kada se potapa u esencijalno ulje.
Šta možete da očekujete?
Terapeut će zagrijati vulkansko kamenje i staviti ga na Vaše tijelo da pospješi duboko opuštanje tkiva. Zatim će nježno kliziti kamenjem po Vašem tijelu i koristiće različite tehnike masaže, poput dugih poteza, kružnih pokreta, tapkanja. Masaža toplim kamenjem traje 90 minuta.
Mjere predostrožnosti:
• Izbjegavajte masažu vrućim kamenenjem ako imate upalu kože, krvne ugruške ili prelome
• Trudnice se moraju posavjetovati sa svojim ljekarom prije nego što razmotre bilo koju vrstu masaže
Savjeti koje treba imati na umu
• Hidrirajte svoje tijelo pijući puno vode
• Ne uzimajte obilan obrok prije masaže
• Uvjek kažite svom terapeutu o bilo kojim medicinskim stanjima
• Izbjegavajte naporne vježbe ili aktivnosti najmanje nekoliko sati nakon masaže