Dermaroler tretman – je tretman kojim se prelaskom dermarollera preko kože izazivaju mehanička mikro oštećenja kože čime se stimuliše regeneracija i zatezanje kože lica, vrata i dekolte

Šta je Dermaroler?

Dermaroller je mehanički uređaj koji ima oblik valjka sa sterilnim mikroiglicama od titanijuma. Dužina iglica varira od 0,5 do 2,5 mm. Koja će se dužina iglica koristiti u toku tretmana dermarollerom zavisi od tipa koze, stanja kože, kao i od estetskog problema tj.efekta koji želimo postići tretmanom. U kozmetičkim tretmanima lica najčešće se koristi dermaroller s iglicama dužine 1mm – 1,5 mm..

Njegova upotreba predstavlja novu, minimalno invazivnu tehniku kojom se prirodno podiže nivo kolagena u koži, pa se naziva još i kolagen indukciona terapija.

Cilj djelovanja kolagen indukciona terapije je stimulisanje kože da proizvodi kolagen. To se postiže izazivanjem mikrouboda u koži čime se stimuliše pojačana proizvodnja kolagena i elastina u fibroblastima, ćelijama koje su zaslužne za brže obnavljanje kože. Samim tim se koža podmlađuje prirodnim procesom regeneracije. Klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava za 100%.

Još jedan od pozitivnih efekata DERMA ROLLER-a je i pojačana penetracija preparata koji se nanose na kožu ( i do 40 puta).

Indikacije za primjenu dermarollera

 • Bore – duboke i plitke bore, fine linije, bore smejalice (bore oko očiju), na obrazima, nazo-labijalne, bore između obrva, na čelu, vratu, dekolteu, šakama…
 • Ožiljci – od akni, proširene pore, ožiljci nastali nakon opekotina, boginja, hirurških intervencija, povreda…
 • Strije – na stomaku, bokovima, butinama, zadnjici, na leđima, nadlakticama…
 • Celulut – mogu se tretirati butine, bokovi, zadnjica, stomak, nadlaktice.
 • Stomak – opuštena, „smežurana“ koža.
 • Rejuvenacija kože oštećene suncem
 • Hiperpigmentacije – postinflamatorne (od akni), pigmentacije nastale usled hormonalnog disbalansa (melasma), „staračke“ pege, kao posledica oštećenja kože UV zracima.
dermaroller

Koliko je tretmana potrebno

U zavisnosti od tipa kože, intenziteta promjena, vrste problema koji se rješava i regije koja se tretira da bi se postigli maksimalni rezultati, potrebno je uraditi 3 do 5 tretmana u seriji sa razmakom od 2 do 4 nedelje.

Kada se nakon serije tretmana postignu željeni efekti, veoma je važno održavati stimulaciju kolagena primjenom tretmana održavanja na svakih 3-6 meseci.

Tok tretmana

Tretman počinje detaljnim čišćenjem i dezinfekcijom lica i nanošenjem anestetik kreme. Nakon djelovanja anestetika dermarollerom se prelazi preko kože u različitim pravcima kako bi veliki broj iglica na rolleru napravio što više uboda za bolje rezultate. U zavisnosti od indikacije dodaju se mezoterapijski kokteli – hijaluronska kiselina, oligoelementi, antioksidansi, vitamini…

Koje su prednosti terapije dermarolerom?

Manje je agresivan od lasera i hemijskih pilinga kojima se postižu dobri rezultati ali se vremenom istanjuje epidermis i dermalne papile koje mogu imati za posledicu suvu i izboranu kožu.
Ovaj tretman podstiče regenerativno zarastanje i oslobađanje faktora rasta uz formiranje kolagena tip III ili zdravog kolagena.

Njega nakon tretmana

 • Uveče ne treba skidati preparate koji su naneti nakon tretmana.
 • Narednog dana oprati lice mlakom vodom.
 • Izbjegavati direktno izlaganje suncu i solarijum.
 • Svakodnevno je neophodno koristiti preparate za dnevnu njegu sa faktorom bar SPF20. Ove preparate korisiti nezavisno od doba godine!
 • Šminka se može naniijeti 24-48h nakon tretmana.
 • Izbjegavati vježbanje 12h nakon svakog tretmana.
 • Uklanjanje dlaka sa lica (nausnice, obrve…) voskom ili laserom ne bi trebalo raditi do 7 dana nakon tretmana.
 • Hemijski pilinzi ili drugi vidovi ubrzavanja eksfolijacije kože se ne bi smjeli koristiti do 14 dana nakon tremana dermarolerom.

Kakav je oporavak nakon tretmana?

Kod većine pacijenata se javlja lak do umjeren otok, zatezanje kože, crvenilo, osjetljivost na dodir, svrab i petehije (modrice u vidu tačkica). Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1-2 sata stanje se ublažava, a nakon 24-48 časova normalizuje.

Napomena

NEMAMO politiku povrata novca.

Molimo Vas da se pre zakazivanja termina se na našim stranicama informirate o nezi pe i pose tretmana kako bi se osiguralo da ste idealan kandidat za trajnu šminku.Molimo Vas da ne dovodite decu ili kućne ljubimce na svoj zakazani termin.U slučaju otkazivanja termina potrebno je javiti nam se 48 sati pre kako bismo se mogli reorganizovati.