Manikir

Manikir

Kao i lice, ruke su prve na šta obratimo pažnju, kako kod sebe, tako i kod drugih. Nažalost štetni uticaji iz naše okoline, kao što su hladnoća ili razna hemijska sredstva koja se koriste u domaćinstvu isušuju kožu ruku čineći je grubom i ispucalom. Počeci uljepšavanja ruku potiču iz Egipta, još u najstarije doba ljudske civilizacije. Manikir je njega ruku, stanje, oblik i čistoća ruku su najbolji pokazatelji lične higijene i kulture. Zato je važno sprovoditi tretman manikira barem jednom mjesečno.

Klasičan manikir – podrazumjeva oblikovanje noktiju, poliranje nokatne ploče, sređivanje zanoktica, piling, masažu i lakiranje. Osim klasičnog manikira možemo izdvojiti i ojačanje prirodnih noktiju, nadogradnju i izlivanje. 

Trajni lak – je relativno nova tehnika lakiranja noktiju na našim prostorima. Trajni lak u boji se nanosi kao lak, a traje kao gel. To je polutrajna boja savršena za one koje ne vole vještačke nokte jer ne oštećuje prirodne nokte. Nanosi se tanak sloj baze, zatim dva sloja trajnog laka u boji i na kraju top gel lak za sjaj. Za samo 10-ak minuta imaćete nokte u željenoj boji sa besprekornim sjajem koji traje čak tri nedelje.

Dve najpopularnije tehnike nadogradnje i izlivanja su gelovima i akrilom. Obe tehnike daju krajni vizuelni izgled takav da je teško razlikovati kojom tehnikom je urađeno. Nadogradnja noktiju gelovima daje nokte koji su tanji, fleksibilniji i izgledaju prirodnije od nadograđenih akrilom. Akril je neznatno čvršći od gelova.

Parafinsko pakovanje ruku

Služi za dubinsku i intezivnu njegu i hidrataciju vaših ruku. Ruke sa parafinskim pakovanjem se dubinski očiste i hidriraju, što je posebno korisno za one koje su često u dodiru sa vodom ili nekim hemijskim sredstvima. Ukoliko imate suve i ispucale ruke, ili problem sa zanokticama predlažemo vam tretman ruku parafinskim pakovanjem. Parafinsko pakovanje zagrjeva ruke, što povoljno djeluje i kod osoba koji imaju problem sa cirkulacijom ili reumom.