Maderoterapija

Šta je maderoterapija?

Maderoterapija ili terapija za uklanjanje celulita drvetom, je tehnika dubinske masaže tkiva koja koristi namjenski napravljene drvene alatke. Temelji se na drevnoj orjentalnoj tehnici manipulacije drvetom koja se praktikuje vijekovima, za različite svrhe.

Ova masažna tehnika je vrhunska alternativa običnoj masaži za pacijentkinje sa vidljivim celulitom, jer izvanredno poboljšava proporcije tijela i izgled kože na tretiranim predjelima.

Gdje je nastala maderoterapija i da li je sigurna?

Popularna tehnika masaže dolazi iz Kolumbije, a karakteriše je to što je potpuno prirodna i nema alergijskih reakcija na koži. Masaža oklagijama radi se sa prirodnim materijalima. Sam naziv potiče od španske riječi “madera” koja znači “drvo” i nastavka “terapija” koji znači liječenje (maderoterapia izvorni termin). Bukvalno prevedeno, ovo bi bilo liječenje drvetom.

Prvo što je karakteristično za maderoterapiju jeste taj specifičan set opreme koji se koristi prilikom tretmana. Postoji oko 20 drvenih alata za masažu da tako kažemo, a većina podsjeća na modifikovane izrezbarene oklagije i rolere.

 

Prednosti maderoterapije:

 • 100% prirodno, neinvazivno i bez kontraindikacija
 • Otpušta mišiće
 • Podstiče limfnu drenažu
 • Uklanja toksine
 • Ubrzava metabolizam
 • Uništava celulit
 • Topi masti
 • Tonira i zateže kožu
maderoterapija

Kako se zapravo radi tretman?

Ova tehnika podrazumijeva niz ponavljajućih pokreta, korišćenjem oko desetak različitih drvenih alatki. Drvene oklagije manipulišu ciljanim područjima koja obuhvataju mišiće, masnoće i celulit, podstičući limfni sistem, kako bi se tijelo oslobodilo pohranjenih toksina.

Oslobađanje toksina dalje utiče na metabolizam koji eliminiše masnoću. Pokreti oklagijama takođe razbijaju tvrdoglave naslage celulita, čime se smanjuju ispupčenja i izglađuju rupice od “narandžine kore”.

Glavne vrste maderoterapije su:

Maderoterapija tijela

 

Primjenjuje se u estetske svrhe, za smanjivanje gojaznosti i oblikovanje figure. Može se koristiti za opuštanje, smanjivanje nivoa stresa, kao i za liječenje kontraktura izazvanih lošim držanjem ili smanjenom fizičkom aktivnošću.

maderoterapija

Anticelulit maderoterapija

Cilj ove aplikacije je eliminacija toksina koji se skupljaju u različitim dijelovima tijela kao što su kukovi, noge, bedra ili stomak. Ova vrsta masaže aktivira mikrocirkulaciju u tretiranoj oblasti, a takođe eliminiše zadržavanje vode, masti i toksina u tretiranim dijelovima tijela. Takođe se koristi za oblikovanje i učvršćivanje zadnjice.

Masažom dopiremo duboko unutar kože čime se aktiviraju ćelije iznutra. Zbog toga terapija je posebno efektivna za:

 • Oblikovanje struka
 • Eliminaciju sedalnog dijela na bokovima
 • Definisanje nogu
 • Zatezanje butina i nogu
 • Smanjenje obima struka
 • Definisanje ruku
maderoterapija

Iako se uglavnom žene odluče za ovu masažu da bi se riješile celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima i generalno za detoks organizma. Izgled oklagija koje se koriste u ovoj masaži je prilagođen intenziviranju raspada masnoća i celulita, tako da se oni eliminišu prirodnim putem zajedno sa ostalim toksinima iz tela. Ova tehnika se služi ponavljanjem pokreta sa više od 10 različitih drvenih sredstava za ciljana područja mišića, masti i celuluta, stimulišući limfni sistem kako bi se kroz njega izbacio višak vode i toksina iz tijela. Takođe, odličan je način za opuštanje i oslobađanje od stresa.

Riječ je o potpuno prirodnom tretmanu, a to znači da nema mogućnosti za nastanak kontraefekata, alergija, iritacija. Maderoterapija je, iako se izvodi pomoću drvenih alatki, ipak masaža, što je svrstava u neinvazivne anticelulit metode.

Maderoterapija pruža brze i vidljive efekte. U najčešćem broju slučajeva, efekti su vidljivi već nakon prvog tretmana. Nakon trećeg tretmana nastaje osećaj zategnutosti kože, a centimetri su značajno manji.

Da bi se izbegao YO-YO efekat neophodno je uraditi seriju od deset tretmana u tačno određenom periodu, kao i redovno održavati željene rezultate. To podrazumijeva povremene ponovne tretmane.

Mogu je raditi i muškarci, naravno

Muškarci takođe mogu uživati u blagodetima ove masaže, naročito ako žele da se oslobode “pivskog stomaka”. Korišćenjem specijalno oblikovanih drvenih elemenata omogućava intezivni pritisak na celulit i otklanja masne naslage zajedno sa ostalim toksinima.

Primjenjujući ove elemente na mišiće, masne naslage i celulit stimulišemo limfni sistem tijela i time ga oslobađamo od nagomilanih toksina.

maderoterapija

Bolovi i modrice

Ovo je najčešća kritika maderoterapije. Međutim, glavni krivac za ovakav loš glas su nestručni “kozmetičari, maseri, radnici u salonima”.

Maderoterapija ne smije da boli! Ovaj tretman može biti neprijatan i izazvati blagu upalu mišića tokom prva dva tretmana, ali ne smije da prouzrokuje nesnosne bolove (kao što se često čuje iz negativnih iskustava).

Isto važi i za podlive i modrice. Dakle, veliko NE! Ako ste ih dobili, prekinite sa daljim tretmanima i obratite se provjerenim salonima i stručnjacima koji su edukovani za ovu vrstu masaže.

maderoterapija-
Prepustite se Cacao strucnjacima,
pitajte nas sve sto Vas zanima ili zakazite tretman

Cjenovnik

10€…..Gluetalna regija(guza) (30min)

15€…..Noge (30min)

18€…..Noge+glutealna regija (45min)

10€…..Trbug (30min)

20€…..Noge+glutealna regija+trbuh (60min)

10€…..Ruke (30min)

25€…..Noge+glutealna regija+trbuh+ruke (cijelo tijelo) (75min)

10€…..Lice i dekolte (30min)

30€…..Cijelo tijelo +lice (90min)

*uplatom serije od 10 tretmana maderoterapije ostvarujete 20% popusta i dobijate 2 tretmana gratis*

10€…..Vacuum aparat (30min)

*uplatom serije od 10 tretmana maderoterapije dobijate 2 tretmana gratis i Vacuum aparat uz svaki tretman*

25€…..Vacuslim aparat 48 (30-45 min)