Trajna sminka

Male tajne uvek lepo našminkanog lica

Trajnom sminkom postize se potpuno prirodan i osvjezen izgled regija koje se tretiraju- obrva, ocnih kapaka ili usana. Ove regije su vrlo osjetljive i podlozne iritacijama, iz tog razloga, pazljivo birajte kome cete pokloniti povjerenje kada o njezi i uljepšavanju ovih regija rijec. Trajna sminka podrazumjeva koriscenje kvalitetnih pigmenata koji daju efekat sminke.Krajnji rezultat tretmana planira se i prilagodjava anatomiji lica i individualnim preferencijama klijenata.

Trajna šminka koriguje crte na licu kojima ste nezadovoljni i štedi vreme koje biste obično proveli u šminkanju. Permanentni makeup idealan je za žene koje imaju mnogo obaveza, a žele da su uvek sređene.

Šta je trajna šminka?

Postupak tretmana nalik je tetoviranju. Sitnim, sterilnim iglicama ili mašinicom, ubacuje se pigment (boja) u površinske slojeve kože i na taj način se nedostatak na licu, pa i telu, koriguje i ulepšava.

Sam postupak nije u potpunosti bezbolan. Kao i kod tetoviranja, jačina bola zavisi od regije na kojoj se primenjuje i od vašeg praga tolerancije. Za ublažavanje bola, pre samog tretmana  nanosi se lokalni anestetik na deo lica na kojem se radi korekcija.

Postupak nanošenja trajne šminke je vremenom napredovao, te su i boje koje se koriste danas dosta kvalitetnije i raznovrsnije. Samim tim je i efekat i rezultat bolji i dugotrajniji, u odnosu na deceniju ranije. Koriste se biljne i mineralne boje, koje su dermatološki ispitane i dozvoljene za upotrebu u oblasti kozmetike.

Savremeni aparati omogućavaju tačno određivanje dubine nanošenja pigmenta u kožu prilikom procedure, tako da asimetrične obrve i svetle usne bez jasnih kontura odlaze u zaborav.

Iako nosi naziv trajna, šminka može da se koriguje, pa čak i potpuno ukloni. Efekat ove tehnike punog intenziteta traje dve do tri godine, nakon čega je potrebno ponoviti tretman. Trajna šminka obuhvata iscrtavanje obrva, kontura usana, ajlajner na donjem i gornjem kapku, trajni ruž…

Kome je namenjena trajna šminka?

Ovaj kozmetički tretman namenjen je kako za ulepšavanje, tako i za korigovanje nedostataka, te ga sve više koriste i muškarci, a ne samo žene. Trajnom šminkom mogu da se prikriju i gubici kose, ožiljci i kapilari na telu. Ipak, najčešći zahtevi su korekcije na licu, poput iscrtavanja, popunjavanja, senčenja i naglašavanja određenih delova.

Preporučuje se svakome ko bi želeo da izvrši manje izmene na svom licu. Trajna šminka je namenjena osobama koje imaju previše obaveza, a žele u svakom trenutku da izgledaju lepo, negovano, ali i atraktivno.

Najčešće korekcije kojima se podvrgavaju žene su:

  • iscrtavanje obrva – poboljšava se definicija, oblik i simetričnost obrva;
  • konturisanje usana – postiže se blago uvećanje usana i pojačava prirodni pigment koji sa godinama počinje da bledi;
  • konturisanje kapaka – kada se trepavice proređuju, preporučuje se kontura oka kako bi pogled bio izražajniji, a trepavice izgledale gušće.

Kome se obratiti za savet?

Kada je trajna šminka u pitanju važno je obratiti se stručnjacima sa iskustvom, da bi korekcija bila urađena profesionalno. Nakon tretmana lice i dalje treba da izgleda prirodno, ali lepše. Reč je o makeup-u kojim treba da se postigne natural look, a ne efekat scenske šminke.

Trajna šminka podrazumeva prirodan makeup u bilo koje doba dana i noći, bez straha da će se pigment skinuti, razmazati, promeniti izgled ili nijansu. Ovaj tretman pospešuje prirodnu lepotu lica i doprinosi zdravijem i mlađem izgledu. Zato je ključno da permanentni makeup radi iskusna, odgovorna osoba, koja ima precizne poteze ruke i dobro poznaje estetiku lica.

Za više informacija o Permanent Make Up posetite link www.natasamarinkovic.me

logo
www.natasamarinkovic.me

Često postavljana pitanja

Permanent Make Up Cene

pmu-cene
pmucene