Trajna sminka

Male tajne uvek lepo našminkanog lica

Trajnom sminkom postize se potpuno prirodan i osvjezen izgled regija koje se tretiraju- obrva, ocnih kapaka ili usana. Ove regije su vrlo osjetljive i podlozne iritacijama, iz tog razloga, pazljivo birajte kome cete pokloniti povjerenje kada o njezi i uljepšavanju ovih regija rijec. Trajna sminka podrazumjeva koriscenje kvalitetnih pigmenata koji daju efekat sminke.Krajnji rezultat tretmana planira se i prilagodjava anatomiji lica i individualnim preferencijama klijenata.

Trajna šminka koriguje crte na licu kojima ste nezadovoljni i štedi vreme koje biste obično proveli u šminkanju. Permanentni makeup idealan je za žene koje imaju mnogo obaveza, a žele da su uvek sređene.

MICROBLADING
Microblading
MICROBLADING? - Kažu kako su obrve okvir našeg lica i svatko ko je ikada imao problema s njima slozice...
Read More
puder obrve
Trajna sminka obrva "powder eyebrows"
Trajna šminka obrva u tehnici “powder eyebrows” ili “puder obrve” je danas jedna od najpopularnijih tehnika...
Read More
USNE-PMU
Trajna sminka usana
Usta povezujemo s komunikacijom, govorom i senzualnim užicima poput jela i seksa. Ona otkrivaju naš odnos...
Read More
trajnašminkakapaka
Trajna sminka ocnih kapaka
Trajna šminka kapaka je trajno rešenje za svakodnevno šminkanje i uštedu vremena. Većina žena poklanja...
Read More
cacaobeauty
Lasersko uklanjanje tetotavaza i trajne sminke obrva
Cacao Beauty CenterLasersko uklanjanje tetovaza i trajne sminke obrva Lasersko uklanjanje tetovaza Više...

Šta je trajna šminka?

Postupak tretmana nalik je tetoviranju. Sitnim, sterilnim iglicama ili mašinicom, ubacuje se pigment (boja) u površinske slojeve kože i na taj način se nedostatak na licu, pa i telu, koriguje i ulepšava.

Sam postupak nije u potpunosti bezbolan. Kao i kod tetoviranja, jačina bola zavisi od regije na kojoj se primenjuje i od vašeg praga tolerancije. Za ublažavanje bola, pre samog tretmana  nanosi se lokalni anestetik na deo lica na kojem se radi korekcija.

Postupak nanošenja trajne šminke je vremenom napredovao, te su i boje koje se koriste danas dosta kvalitetnije i raznovrsnije. Samim tim je i efekat i rezultat bolji i dugotrajniji, u odnosu na deceniju ranije. Koriste se biljne i mineralne boje, koje su dermatološki ispitane i dozvoljene za upotrebu u oblasti kozmetike.

Savremeni aparati omogućavaju tačno određivanje dubine nanošenja pigmenta u kožu prilikom procedure, tako da asimetrične obrve i svetle usne bez jasnih kontura odlaze u zaborav.

Iako nosi naziv trajna, šminka može da se koriguje, pa čak i potpuno ukloni. Efekat ove tehnike punog intenziteta traje dve do tri godine, nakon čega je potrebno ponoviti tretman. Trajna šminka obuhvata iscrtavanje obrva, kontura usana, ajlajner na donjem i gornjem kapku, trajni ruž…

Kome je namenjena trajna šminka?

Ovaj kozmetički tretman namenjen je kako za ulepšavanje, tako i za korigovanje nedostataka, te ga sve više koriste i muškarci, a ne samo žene. Trajnom šminkom mogu da se prikriju i gubici kose, ožiljci i kapilari na telu. Ipak, najčešći zahtevi su korekcije na licu, poput iscrtavanja, popunjavanja, senčenja i naglašavanja određenih delova.

Preporučuje se svakome ko bi želeo da izvrši manje izmene na svom licu. Trajna šminka je namenjena osobama koje imaju previše obaveza, a žele u svakom trenutku da izgledaju lepo, negovano, ali i atraktivno.

Najčešće korekcije kojima se podvrgavaju žene su:

  • iscrtavanje obrva – poboljšava se definicija, oblik i simetričnost obrva;
  • konturisanje usana – postiže se blago uvećanje usana i pojačava prirodni pigment koji sa godinama počinje da bledi;
  • konturisanje kapaka – kada se trepavice proređuju, preporučuje se kontura oka kako bi pogled bio izražajniji, a trepavice izgledale gušće.

Kome se obratiti za savet?

Kada je trajna šminka u pitanju važno je obratiti se stručnjacima sa iskustvom, da bi korekcija bila urađena profesionalno. Nakon tretmana lice i dalje treba da izgleda prirodno, ali lepše. Reč je o makeup-u kojim treba da se postigne natural look, a ne efekat scenske šminke.

Trajna šminka podrazumeva prirodan makeup u bilo koje doba dana i noći, bez straha da će se pigment skinuti, razmazati, promeniti izgled ili nijansu. Ovaj tretman pospešuje prirodnu lepotu lica i doprinosi zdravijem i mlađem izgledu. Zato je ključno da permanentni makeup radi iskusna, odgovorna osoba, koja ima precizne poteze ruke i dobro poznaje estetiku lica.

Za više informacija o Permanent Make Up posetite link www.natasamarinkovic.me

logo
www.natasamarinkovic.me

Često postavljana pitanja

Da li postoje kreme za uklanjanje trajne šminke?
Istina je ne postoji krema, niti melemm kojim moguće ukloniti pigmente iz kože koji se nanose prilikom...
Da li je Lasersko uklanjanje trajne šminke bolno?
Šta je Microblading?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et...
Da li mikroiglice kojima se radi Microblading smanjuju rast dlačica?
Mikroiglicama se ne utiče na koren dlake i njen rast. Čak se vaše prirodne obrve uopšte ne uklanjaju...
Šta nikako ne treba raditi nakon tretmana Microbladinga?
Svi klijenti dobiju uputstvo kako da neguju kožu i tretirano područje, ali ovo će vam sigurno poslužiti...
Da li se posle Microbladinga mogu raditi Puder obrve?
Dosadilo vam je japansko iscrtavanje obrva i hteli biste sada nešto drugačije? Na primer, puder obrve?Može!Kombinovana...

Permanent Make Up Cene

pmu-cene
pmucene