Nadogradnja trepavica

O proceduri

Volumenske ekstenzije trepavica ugrađuju se posebnom tehnikom pri kojoj se nekoliko trepavica aplicira na jednu prirodnu trepavicu. Koriste se vrlo tanke, mekane i lagane ekstenzije koje čuvaju prirodne trepavice od preranog opadanja i slabljenja.

Napredne tehnike ugradnje ekstenzija trepavica su 2:1, 3:1, 4:1, 5:1, 6:1.

2:1, odnosno 2D, znači da se dve ekstenzije apliciraju na jednu prirodnu trepavicu.

3:1, 4:1, 5:1, 6:1, odnosno 3D, 4D, 5D i 6D, znači da 3-6 ekstenzija postavljamo na jednu prirodnu trepavicu.

Ove volumenske tehnike rade se s ekstenzijama debljine 0,05 mm i 0,07 mm. Količina ekstenzija zavisi od želje klijentice i od kvaliteta prirodnih trepavica. Sam postupak nadogradnje traje u proseku oko dva dva ipo sata.

Volumenske trepavice su do četiri puta lakše od klasičnih BASIC ekstenzija, tj. tehnike 1:1. Zbog toga sto se može ugraditi više ekstenzija na našu prirodnu trepavicu pa se tim načinom nadogradnje postiže volumen veći i do 6 puta, takozvani 6D efekt.

U proceduri se koristi vodootporni lepak koji je medicinski potvrđen i dermatološki ispitan te nije štetno za zdravlje, a njegova upotreba ne izaziva alergijsku reakciju.

Jednom ugrađene trepavice traju do 40 dana s potrebnim korekcijama svake 2-4 nedelje. Korekcije svake 2-4 tnedelje traju oko 90 minuta.

U samom trenutku nadogradnje svaka od vaših prirodnih trepavica se nalazi u različitoj fazi rasta. Nadogradnjom se zamjenjuju trepavice koje su završile svoj stadij.

Ekstenzije su trajno zakrivljenog oblika te su dostupne u više različitih dužina kako bi se postigao što prirodniji izgled.

cld

CLD Lash Design

Prilikom nadogradnje koristimo Poljske Creativ Lash Design CLD trepavice, koje su izuzetno lagane i mekane kako ni u jednom trenutku ne bi postale opterećenje za kapak i oko. Prilikom nadogradnje volumenskih ekstenzija koristi se brzosušeći ljepak. Antialergijski ljepak, koji ne uništava prirodnu strukturu dlake, medicinski je i dermatološki testiran.

Nega pre tretmana

 • Dva dana pijre tretmana ne stavljati nikakva ulja na trepavice.
 • Na tretman doći bez šminke sa prethodno očisćenim trepavicama. Ukoliko imate bilo kakvu alergiju na očima molimo Vas da ne zakazujete termin prije savjetovanja sa doktorom

Ne preporucuje se

 • Maskara je strogo zabranjena iz više razloga.
 • Maskara daje dodatnu težinu trepavicama, pa pospješuje brže otpadanje ekstenzija. Mali udio u sastavu gotovo svake maskare je alkohol. Alkohol ubrzava odlepljivanje lepka. Alkohol se nalazi u maskari kako bi se brze osušila prilikom nanošenja, a maskare koje su “alcohol free” rijetko ko koristi.
 • Ekstenzije su osjetljive na alkohol i ulja, a vodootpornu maskaru mozemo ukloniti jedino uljnim odstranjivačem.
 • Maskara se teško u potpunosti uklanja s trepavica, pa ostatci maskare na trepavicama postaju nakupnina nečistoce i bakterija, što dovodi takvu klijenticu u opasnost od infekcije.
 • Izbjegavati ulja, jako masne proizvode I masti za oči.

Nega posle

 • Kako bi NADOGRADJENE trepavice uvjek bile uredne i lijepe, potrebno je pridržavati se određenih pravila:
 • Izbjegavajte vodu i vlagu 24 sata nakon tretmana!
 • Korištenje maskare, a posebno vodootporne maskare je zabranjeno. Ekstenzije su osjetljive na alkohol i ulja, a vodootpornu maskaru možemo ukloniti jedino uljnim odstranjivačem.
 • Prilikom uklanjanja šminke najbolje je koristiti micelarnu vodu bez ulja ili sapun/penu za pranje lica.
 • Izbjegavati ulja, jako masne proizvode i masti za oči.

Umivanje je obavezno!

Klijentice nažalost misle da voda otapa ekstenzije ili da će od vode ekstenzije brže otpasti. Ne, umivanjem i ne čišćenjem očiju između korekcija puštamo da se masnoće nataloze po trepavicama, zajedno sa raznim nečistoćama od šminke i smoga kojima smo izloženi tokom dana. Na trepavicama se nakupljaju i razni alergeni iz vazduha. Trepavice su na oku s razlogom. One štite oko od nečistoća, smeštene su tako da se na njima zaustavlja sve što doleti iz vazduha te sve što silom teže pada niz čelo (masnoća, šminka…). Zato je umivanje obavezno svaki dan.

Napomena

NEMAMO politiku povrata novca.

Molimo Vas da se pre zakazivanja termina se na našim stranicama informirate o nezi pe i pose tretmana kako bi se osiguralo da ste idealan kandidat za trajnu šminku.Molimo Vas da ne dovodite decu ili kućne ljubimce na svoj zakazani termin.U slučaju otkazivanja termina potrebno je javiti nam se 48 sati pre kako bismo se mogli reorganizovati.